Staycation... geniet van een zalige vakantie in eigen tuin

Blog overzicht

Geen budget of tijd voor een (verre) reis deze zomer? Dan is STAYCATION bij dit zalige zomerweer hét perfecte alternatief! Geniet samen met je kids, familie, buren en vrienden in eigen tuin van een onvergetelijke zomer.

Bij STAYCATION ga je lange files met zeurende kinderen op de achterbank meteen uit de weg. Daarnaast hoef je je ’s avonds geen zorgen te maken of er morgen nog een plekje zal zijn op dat mooie strand… Want je gooit gewoon je strandlaken uit op je favoriete plekje in eigen tuin!

Helemaal verkocht? Hieronder nog 5 extra tips om nog méér uit je STAYCATION te halen.

Tuinfeest

1. Organiseer een fancy tuinfeest

Geen ordinaire barbecue tijdens je STAYCATION maar een hip tuinfeest met veel leuke extra’s! Kleed je tafel mooi aan met bloemen (uit eigen tuin) en passende Bohemian servetten, hang vlaggetjes op en zorg voor zachte zomerse beats op de achtergrond.

Voorzie originele en frisse zomerse gerechtjes of laat je gasten zelf eigen creatieve creaties meebrengen… Alles samenbrengen op de perfect aangeklede tafel… en KLAAR! Het eet- en lachfestijn kan meteen beginnen en duren tot in het ochtendgloren.

Tuinfeest
Kamperen in de tuin

2. Kampeer in eigen tuin

Haal de tent van zolder, pomp de luchtmatras op, schud die duffe slaapzak nog even uit, gooi alles in de tent en je bent hélemaal campingproof!

Zorg eventueel nog voor een goede zaklamp, een muggenspray en wat water voor als je het ’s nachts dorst krijgt.

TIP: Absoluut geen ochtendmens? Vergeet dan zeker geen oogmasker over je slaapoogjes te trekken!

Kamperen in de tuin
Spaanse tapas

3. Kook buiten

Ga op warme zomerdagen niet boven je nog warmere kookfornuis hangen maar ga op zoek naar gerechten die gemakkelijk buiten te bereiden zijn. Denk maar aan een heerlijke Zuiderse salade met verse tomaatjes en basilicum of een Spaanse tapasschotel met de typische queso Manchego en Serranoham of gamba’s op de barbecue. En waarom niet eens verse pizza klaarmaken op de barbecue?

Wat je ook klaarmaakt… BUEN PROVECHO!

Spaanse tapas
Vuurschaal

4. Zalige zomeravonden rond de vuurschaal

We zijn nog altijd in België... warme en zwoele zomeravonden zijn ons niet iedere avond gegarandeerd.

Maar wacht! Vlucht niet meteen naar binnen maar ga gezellig op het gras samenzitten rond de vuurschaal. Neem enkele houtblokken (die je al klaargelegd had voor deze winter) en steek de vlam erin. Leg nog een zacht dekentje om de schouders… en je bent meteen opgewarmd. Wedden dat je niet snel naar binnen wil en graag nog zo lang mogelijk rond het vuur blijft vertoeven met je favoriete zomerboek.

Vuurschaal
Uitgebreid ontbijt

5. Neem tijd voor een uitgebreid ontbijt

Nee, tijdens je STAYCATION speel je niet snel een kom cornflakes naar binnen maar geniet je van een zalig uitgebreid ontbijt op het terras.

Ga naar de bakker om klassieke Franse croissants en vers stokbrood en zet heerlijke verse koffie. Voorzie verschillende soorten vers fruit, yoghurt, kaas en wat charcuterie… en eventueel de krant. Ontbijten thuis zal nog nooit zo zalig geweest zijn en voor je het weet is het middag en tijd om je handdoek terug uit te gooien!

Uitgebreid ontbijt